nlc.hu
Életmód

Özvegye fejezi be Suhajda Szilárd könyvét

Suhajda Szilárd özvegye fejezi be a hegymászó könyvét

Legindi Tímea minden értelemben „szilárdos” könyvet szeretne létrehozni.

A Mount Everesten elhunyt Suhajda Szilárd felesége fogja befejezni azt a könyvet, amelyet a hegymászó korábban elkezdett. Ezt Legindi Tímea, Suhajda Szilárd özvegye árulta el a Facebookon.

„Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként, és sokak biztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata. Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…” – fogalmazott Legindi Tímea.

Mint írja, Szilárd minden szellemi termékének örökösei ő és a kisfia, ezért feladatának érzi, hogy befejezze a könyvet. „Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt.”

Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben „szilárdos” könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét

 

– írta a hegymászó özvegye.

Mécsest gyújt egy emlékezõ Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án

Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

Suhajda Szilárd május 24-én kezdte meg a csúcstámadást a Mount Everesten oxigénpalack nélkül, de műholdas nyomkövetője egy idő után nem küldött jelet, ő pedig nem jelentkezett. Később mentőcsapatot küldtek fel a hegyre, de nem találták meg a hegymászó holttestét. A nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top