nlc.hu
Életmód

Meghosszabbíthatják az árstopot

Hosszabbodhat az árstop, akár bővülhet is az érintett termékek köre

Jelen szabályok alapján júliusban érne véget az árstop, de a kormányban már szó van róla, hogy az infláció megfékezése érdekében hosszabbítanának, sőt szóba jöhet az érintett termékek körének bővülése is.

Jelenleg árstop nélkül nagyjából 650 forintos literenkénti áron vásárolhatnánk benzint a kutaknál, ha nem lenne az árstop, ami 480 forintos áron maximalizálja az árat. Ezen felül a boltokban néhány terméket (például többek között étolajat, csirkefarhátat vagy csirkemellet) szintén hatósági áron vehetünk meg. Az intézkedés népszerűnek számít, és úgy tűnik, a kormány nem szívesen vezetné ki a korlátozást júliusban. Legalábbis ez derül ki Nagy Márton gazdasági miniszter-jelölt nyilatkozatából, aki az RTL Klub kamerája előtt beszélt.

Tankolás

Tartaná az alacsony benzinárakat a kormány (Fotó: Pixabay)

Nagy szerint jelenleg a kormánynál azt vizsgálják, milyen hatással lenne a Magyarországon működő cégekre az árstop további fenntartása, esetleg vannak-e olyan további termékek, melyeknek a bevonásával csökkenteni lehetne a jelenlegi magas infláció hatásait. Nagy elmondta, hogy szerinte az extra profitot termelő cégek ki tudják majd gazdálkodni az árstop hatásait, a DK szerint egy ilyen lépés általános drágulást hozna, ugyanis a boltok beépítenék a hatását a többi termékük áraiba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top