nlc.hu
Életmód

Rajtakapták Angliában a hírhedt tolvaj sirályt

Rajtakapták Angliában a hírhedt tolvaj sirályt

Steven Seagull van hogy naponta háromszor is beoson a helyi Tescoba kedvenc csemegéjéért.

Van, aki nem tud, talán nem is akar szakítani bűnös múltjával. Ez a helyzet azzal a sirállyal a Devon megyei Paigntonban, aki immáron sokadik alkalommal csapott le a helyi Tecso egyik üzletére. Amit azonban a madár nem sejthetett, hogy ezúttal videó is készül arról, hogy a bejárat környékén ólálkodik, majd hirtelen besurran az ajtón és pár másodperccel később egy csomag sajtos ropogtatnivalóval távozik a csőre közt – írta meg a Daily Mail.

kukucskáló sirály

Képünk csupán illusztráció (fotó: GoPro Youtube csatorna)

Az eladók szerint a sirály – akit Steven Seagullnak neveztek el a helyiek – igen gyakran folyamodik simlis taktikához, hogy élelemhez jusson. Naponta legalább egyszer felbukkan, a boltban de előfordult már, hogy nyitás és zárás közt háromszor is csent az üzletből és eddig, szerény becslések szerint, tevékenységével már több mint 130 ezer forintnyi kárt okozott a kereskedésnek. Steven leggyakrabban Mini Cheddars-t, Cheese Doritost, illetve Monster Munchot zsákmányol az alsó polcokról.

A devoni Steven esete meglepő, de nem példanélküli. Több mint egy évtizeddel korábban és 720 kilométerrel arrébb, 2007. környékén a skóciai Aberdeenben egy Sammy nevű sirály keltett feltünést éveken keresztül azzal, hogy rendszeresen lopott az egyik helyi üzletből és szinte mindig Doritost. 2017-ben szintén hasonló felvétel készült egy madárról, aki a Queen legendás Don’t Stop Me Now slágerére totyogott be egy angliai üzletbe, majd távozott egy zacskó csipsszel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top