nlc.hu
Életmód

Megállapodást az V. kerület a Lime rollermegosztóval

Nem lehet majd a járdán haladni a Lime-rollerekkel az V. kerületben

Megállapodott az önkormányzat és a szolgáltató.

A Bird után együttműködési megállapodást kötött az V. kerület önkormányzata a Lime rollermegosztóval is, hogy rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát. A cég még 2019-ben vonult ki a Belvárosból, miután a V. kerületi önkormányzat úgy döntött, egy közigazgatási eljárás után hajlandóak visszaadni azokat az elektromos rollereket, amelyek a járdán össze-vissza hevernek, és azt is felmerült, hogy engedélyhez is kötik a működésüket. 

A mostani megállapodás értelmében most szorosabb lesz együttműködés, egyrészt edukációs programot indítanak, és az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok, illetve a rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez.
    

Egy Lime, kölcsönözhető elektromos roller pihen a Budai Várnál

Fotó: MTVA/Róka László

A kerületi szabályozás szerint egyébként 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé. 

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, felelősségbiztosítást köt rájuk a szolgáltató, és az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, letenni, illetve egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top