nlc.hu
Életmód

Betiltják az elektromos rollerek bérlését Máltán

Itt az első európai ország, ahol betiltják a bérelhető elektromos rollereket

Málta nem kér a gyalogosokat zavaró elektromos rollerek bérléséből.

Tűrhetetlen visszaélésekre hivatkozva betiltják a bérelhető elektromos rollereket jövő márciustól Máltán. A Telex cikke szerint olyan sok szabálysértést követtek el a bérrollerekkel a szigetországban, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát.

rollerek Máltán

Bérelhető elektromos rollerek Máltán – márciustól vége (Fotó: Getty Images)

Aaron Farrugia közlekedési miniszter közölte, hogy a magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak.

A döntésnek köszönhetően Málta az első európai ország, amely betiltotta a bérelhető elektromos rollereket. A cikk megjegyzi, hogy Párizs szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben.

A tengerparti városokban élők életét ugyanis rendkívül megnehezítette, hogy a járdán és a garázsok előtt hagyták bérlőik a rollereket.

Nemrég mi is írtunk arról, hogy milyen különböző az elektromos rollerek megítélése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top