nlc.hu
Életmód

Ételfutár mentette meg a 80 éves nénit

A vízcsövek ütögetésével próbált segítséget kérni a panelházban az elesett idős asszony

A hétvégén egy fővárosi panelházba riasztották a mentőket, ahol egy 80 év körüli nő sérült meg, és mozdulni sem tudott. Nem mindennapi módon kért segítséget.

A budapesti, egyedül élő idős asszony a lakása fürdőszobájában csúszott meg és esett el. Az esés során súlyos csípősérülést szenvedett, ezért mozdulni sem tudott, ráadásul a telefonját sem érte el. Egy fém ollót viszont elért, és annak segítségével kezdte el ütögetni a fémcsöveket a panelház fürdőszobájában – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala.

mentőautó

Mentőautó. Képünk illusztráció (fotó: OMSZ Facebook oldala)

A csövek ütögetése mellett még kiabálni is próbált, de nagyon sokáig nem jutott segítséghez. Tizenhat órát töltött a padlón fekve (Dél-Franciaországban egyszer egy asszony hat napot várt a segítségre), amikor a segítségkérési próbálkozásaira felfigyelt egy épp házban járó ételfutár, aki meghallotta a segélykiáltásokat és kihívta a mentőket. A mentőszolgálat dolgozói perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal csillapították az asszony fájdalmát, majd stabil állapotban a közeli kórházba vitték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top