nlc.hu
Életmód

Mentőhelikopter ment a félrenyelő kisfiúért

Félrenyelt evés közben a kétéves esztergomi kisfiú, mentőhelikoptert küldtek hozzá

A rémisztő eset még pénteken történt, és a rémült anyuka kénytelen volt mentőt hívni, miután saját maga nem tudta eltávolítani a félrement falatot.

Rémálomszerű helyzet minden kisgyerekes családban, amikor a gyerek rosszul kap be egy falatot, és félrenyel. Jó esetben – az esetek nagy többségében – csak némi kellemetlen köhögés lesz belőle, vannak azonban esetek, melyek végül fulladáshoz vezetnek. Ez történt Esztergomban is múlt pénteken, ahol egy kétéves kisfiú egy kenyérdarabot nyelt félre, és mivel az édesanyja nem tudta eltávolítani a falatot, a gyermek légzése leállt – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mentőhelikopter

Mentőhelikopter ment a kisfiúhoz (Fotó: OMSZ Facebook oldala)

Az asszony azonnal mentőt hívott, és a mentésirányító instrukciói segítségével azonnal elkezdte a kisfia újraélesztését. Eközben két irányból is érkezett a segítség: egy helyi esetkocsi és egy mentőhelikopter is a segítségére indult, és perceken belül a helyszínre érve küzdöttek emelt szinten a csöppség életéért. Az időben megkezdett újraélesztésnek hála végül a törekvéseiket siker koronázta, a gyereket stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top