nlc.hu
Életmód

Olajoshordókkal tüntetett a Greenpeace

Olajoshordókkal tüntetett a Greenpeace a Parlament előtt

Az Oroszországgal szembeni olajembargó magyar vétója miatt demonstrált a Greenpeace a Kossuth téren.
Greenpeace-aktivisták olajoshordókkal tiltakoznak az orosz olajembargó ellen adott magyar vétó miatt

A Parlament elé állított fekete olajoshordókkal és transzparensekkel tiltakozott hétfőn a Greenpeace az ellen, hogy Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni olajembargót.

Orbán Viktor korábban kizárta, hogy az EU csúcstalálkozóján tárgyaljon az orosz olajimport embargójáról.

Mi azért vagyunk most itt, mert úgy gondoljuk, hogy ezt az embargóról szóló döntést nem lehet tovább halogatni, és a magyar kormánynak is nemet kell mondani az orosz olajra. Egyszerűen minden további alkudozás és időhúzás emberek életébe kerül Ukrajnában

– mondta Perger András, a szervezet klíma- és energiakampány-felelőse a Kossuth téri demonstráción.

A Greenpeace korábban már ismertette, hogy az uniós embargóval nem egyik napról a másikra kellene az országnak lemondania az olajról, Magyarországra ugyanis nemcsak keletről lehet kőolajat behozni, de Horvátország felől is.

A demonstráción Perger András arról is beszélt, hogy egy tanulmány szerint akár 25 százalékkal is csökkenteni lehetne Európa kőolaj-felhasználását. Ehhez csak néhány egyszerű intézkedés kellene, mint például a rövid távú repülőutak betiltása vagy a tömegközlekedési bérletek árának csökkentése.

(Telex)

(Kiemelt kép: Facebook/Greenpeace Magyarország)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top