nlc.hu
Életmód

Eltűnt a Balfi és a Visegrádi ásványvíz a boltokból

Eltűnt két magyar ásványvíz a boltokból

Rejtélyes módon eltűnt a Balfi és a Visegrádi ásványvíz a hazai üzletekből, mindenki csak találgatja az okokat.
Ásványvizet öntenek egy pohárba

Eltűnt a boltok polcairól két magyar ásványvíz, a Balfi és a Visegrádi, és egyelőre csak találgatások vannak, hogy miért – írja a Telex.

A Balfi és Visegrádi a legutóbbi információk szerint a Pet-Pack Kft.-hez tartozott. A céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet nemrégiben megvett a Mol-hoz tartozó Fonte Viva Kft.

A céges papírok szerint a Balfi és a Visegrádi ásványvíz telephelye a Pet-Packnál maradt, a két vizet továbbra is ők gyártják. Ám a Nyugat.hu januárban a Sopron melletti Balfon is járt, és azt látták, hogy a palackozóüzemben áll a termelés.

A céginformációk szerint Pet-Packnak a járvány előtti években több mint 4 milliárdos árbevétele volt, igaz, nyereségük még a jó években sem volt. A 2016 és 2020 közötti időszakot évi 200-400 millió forint közötti veszteségekkel zárták. 2021-ben pedig 7,8 milliárdos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A Telex sem telefonon, sem e-mailben nem tudta elérni a céget, amely nem reagál a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség megkereséseire sem, így a szövetség sem tud semmi biztosat a két ásványvíz eltűnésének hátteréről.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/congerdesign)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top