nlc.hu
Életmód

Kim Dzsonguntól is gratulált II. Erzsébetnek

Kim Dzsongun is gratulált II. Erzsébetnek

Kim Dzsong Un is felköszöntötte a királynőt.

Ahogy azt az nlc is megírta, négynapos nagyszabású rendezvénysorozattal ünneplik csütörtöktől az Egyesült Királyságban II. Erzsébet királynő platinajubileumát, ennek első, hivatalos rendezvényeként tartották meg a Trooping the Colour Ceremóniát. Ez egy zászlós díszszemle, a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg alakulatainak – 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége, melyen a királyi család apraja-nagyja részt vett. Még Harry és Meghan is, igaz, ők azért az erkélyre nem állhattak ki. Nem úgy Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekei. Katalin hercegné az alkalomra egy hófehér Alexander McQueen kabátruhát választott, amiről itt láthattok képeket.

II erzsébet királynő ünnepség

Balról jobbra: Camilla, Cornwall hercegnéje, Károly herceg, walesi herceg, II. Erzsébet királynő, Lajos cambridge-i herceg, Katalin, cambridge-i hercegné, Charlotte cambridge-i hercegnő, György cambridge-i herceg és Vilmos herceg, cambridge-i herceg a Buckingham-palota erkélyén nézik a RAF röpgyűlését a Trooping the Colour parádé alatt 2022. június 2-án az II. Erzsébet királynő 1952. február 6-i trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

A Magyar Narancs azt írja, hogy Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője hivatalos levélben köszöntötte fel II. Erzsébet brit királynőt az uralkodó platinajubileuma, azaz trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából csütörtökön. Phenjan külügyminisztériumának csütörtökön közzétett közleményéből kiderül, hogy az észak-koreai vezető gratuláló levelet küldött II. Erzsébetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top