nlc.hu
Életmód

Négy testvér született egyszerre, de egyik sem iker

Orvosi csoda: 4 testvér született egyszerre, de egyik sem iker

Az orvosokat meglepte, hogy a babák mindegyike külön méhlepényben volt.

Orvosi csodának és nagyon különleges esetnek nevezték a szakemberek, hogy egy horvát nő négy gyermeket szült egyszerre szerdán, a babák azonban nem ikrek, mindegyik külön méhlepényben volt – közölte a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön. A hírt az MTI szemlézte.

csecsemő lábak

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az orvosok tájékoztatása szerint a 29 éves nő császármetszéssel adott életet négy gyermekének, a meglepetést viszont az okozta, hogy kiderült, sem nem egypetéjű, sem nem kétpetéjű ikrekről van szó, mind a négy baba egyedi. A három fiú 40 centiméterrel és 1500 grammal, a kislány 38 centiméterrel és 1500 grammal született.

Az anyuka természetes úton esett teherbe, a négyes várandósság miatt azonban már két hónapja kórházban, orvosi felügyelet alatt állt a veszélyeztetett állapot miatt – írta az újság.

Néhány héttel ezelőtt egy spanyol klinikán okozott meglepetést egy ritka jelenség. Ott egy fátyolos szülésnek voltak tanúi az orvosok, azaz egy olyan születésnek, ahol ép magzatburokban jön világra a csecsemő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top