nlc.hu
Életmód

Senki nem vette észre a 23 éves lány végstádiumú rákját

Hónapokig járt kórházba a 23 éves Zsuzsi, senki nem vette észre a végstádiumú rákot

Boldog egyetemista volt, édesanyja egy év után sem érti, hogyan veszítette el a lányát. Feljelentést tett.

Hónapokig járt kórházba, meg is műtötték, mégsem vették észre, hogy rákos, csak amikor már késő volt. A 23 éves békéscsabai Zsuzsit először (elvileg jóindulatú) cisztákkal műtötték, de a hasa, oldala a beavatkozás után is fájt. Tavaly februárban még a vizsgáira készült, három hónappal később, egy életmentő műtét során már végstádiumú rákkal diagnosztizálták – írja a Blikk. „Novembertől kezdve hónapokig járt orvoshoz a lányom, mégsem vették észre, hogy rákos, csak antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt kapott” – mesélte a lapnak az egyetemista lány édesanyja, Ilona. Tavaly áprilisban már alig állt a lábán, ám PCR-tesztje pozitív lett, hazaküldték, végül egy másik, Covid-betegeket is ellátó kórházban életmentő műtétet hajtottak végre, ekkor találták meg az egész hasában burjánzó daganatot. „Pesten egy utolsó kezeléssel megpróbálkoztak nála. Írt nekem egy üzenetet: nagyon szeretlek, most altatva leszek egy hétig. Ne aggódj. Az utolsó pillanatig bízott a gyógyulásban. De nem ébredt fel többé. A tumor mindent tönkre tett.”

A lány idegenvezető szeretett volna lenni, pár hónapja volt hátra az egyetemen. Közben szerelmes is lett, barátja már a gyűrűt is kiválasztotta. 

Rák, kezelés, kemoterápia

Illusztráció: Getty Images

Az édesanya feljelentést tett a lány halála után. Mint mondta, sem az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér), sem Zsuzsi szobájában nem találtak papírokat a kontroll és egyéb vizsgálatokról. A család egy éve vár a szakvéleményre. A Blikkel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top