nlc.hu
Életmód

Körkép: a standuposok fizetése

Kiderült, mennyit keres a humorista Bödőcs Tibor

Ő a legjobban kereső standupos.
Bödőcs Tibor

A Forbes utánajárt annak, mennyit keresnek a magyar humoristák. Mint írják, a magyar standupvilágban is kifizetődő, ha nemcsak a fellépésekre és a Comedy Central-os megjelenésekre koncentrál egy-egy humorista, hanem egy kicsit jobban odafigyelve több oldalról is megtámogatja az árbevételét (mint például könyvírás, YouTube-csatorna vagy DVD-k).

Hazánk egyik legismertebb, legkeresettebb komikusa, Bödőcs Tibor erre a legjobb példa: egyedül többet kereshet, mint a többiek együttvéve. A feleségével közösen vezetett cége, a Burfa Kft. 2021-ben 118 millió forintos árbevétellel zárt.

Kőhalmi Zoltán a második helyen van a toplistán: évek óta stabilan hozza a 30 millió forintos bevételeket. Cége ugyan nem olyan költséghatékony, mint Bödőcsé, de még így is remekül jövedelmez a humoristának.

Ami a többieket illeti, Aranyosi Péter két vállalkozásával is versenyez, Dombóvári István is – aki idén már nem lép fel – szépen keres, Kiss Ádám pedig egy eléggé veszteséges 2020 után állt talpra.

Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top