nlc.hu
Életmód

Tanárfelmondások

Eddig csaknem 150 pedagógus jelezte, hogy felmondana

A Pedagógusok Szakszervezete szerint szeptemberre valamilyen érzékelhető változásnak muszáj történnie.
iskola

Már 147 pedagógus jelezte az elmúlt két hétben, hogy kész felmondani, ha nem lesz béremelés és nem csökkentik a munkaterheket – ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közölte az RTL Híradóval. Az akciót Simkó Edit tanár indította május végén.

Ezek a kollégák zömében általános iskolában tanítanak, nagyjából a fele a jelentkezőknek, illetve a negyede középiskolában, rendszerint gimnáziumból jeleztek vissza. De vannak, akik óvodából, illetve gyógypedagógiai intézményből is jelezték, hogy egy csoportos lemondásban, illetve felmondásban részt vennének” – mondta el Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

A részletekről, hogy milyen határidőt és feltételeket szabnának, a tanárok a héten beszélnek majd. Ugyancsak a héten folytatódnak a pedagógusok sztrájktárgyalásai is. Az oktatást felügyelő Belügyminisztériumnál azt nyilatkozták, hogy a tárca célja a megállapodás, bízik annak létrejöttében.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint muszáj, hogy szeptemberre valamilyen érezhető változás történjen, legalább a bérek tekintetében.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top