nlc.hu
Életmód

Először kíséri hivatalos államfői útra Novák Katalint a férje

Először kíséri hivatalos államfői útra Novák Katalint a férje

Közös fotót is posztolt az indulásról.

Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét beiktatása óta most először kíséri el hivatalos látogatásra Veres István.

„Prágai látogatással indul a hét. Elnökként ez az első utam, ahova a férjem, István is elkísér. Miloš Zeman köztársasági elnök meghívására érkezünk a cseh fővárosba, ahol a feleségével fogad minket. Holnap, a hivatalos program zárásaként, Petr Fiala miniszterelnökkel egyeztetek” – írta a Facebook-oldalán az államfő. 

Novák Katalin köztársasági elnök a beiktatási díszceremóniáján családja körébe

Novák Katalin köztársasági elnök a beiktatási díszceremóniáján családja körében az Országház előtt, Kossuth téren 2022. május 14-én. Az államfő mellett balra férje, Veres István (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Novák Katalin férjeként Veres István Attila a rendszerváltás utáni Magyarország első first gentlemanje, a nemzetközi protokoll szerint ugyanis ez a megszólítás jár az elnök férjének.

Veres Attila több mint húsz éve dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál, munkáját elnöki férjként is megtartotta, és mint egy korábbi interjúban elmondta, first gentlemanként a pénzügyi tudatosság ügyét szeretné felkarolni.

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top