nlc.hu
Életmód

106 maratont futottak le 106 nap alatt

106 nap alatt 106 maratont futott le a skót páros

A skót duó a rengeteg futással világrekordra hajtott, és a céljukat sikeresen elérték: bekerültek a Guiness Rekordok Könyvébe.
Világrekorder skót maratonfutók

Az aberdeen-i születésű 35 éves Fay Cunningham és a 26 éves Emma Petrie idén az első maratont még február 19-én futották le, és azóta nem volt megállás: minden egyes nap lefutották a 42 kilométeres maratoni távot – írja a upi.

Az utolsó alkalomra múlt szombaton került sor a páros nagy örömére, akik most azt tervezik, hogy pihennek egy nagyot. A sok futás nemes ügyet szolgált: az általuk gyűjtött pénzt egy demens betegekkel foglalkozó szervezetnek adományozzák, ugyanis Cunningham apja, Alan nem olyan rég hunyt el, miután hosszú időn át küzdött a demenciával. Sokáig egy amerikai nő, Alyssa Clark tartotta a világrekordot, aki még 2020-ban 95 maratont futott le 95 nap alatt. A rekordját idén januárban Jacky Hunt-Broersma döntötte meg, aki 102 maratont teljesített 102 nap alatt, és a skót lányoknak most ezt sikerült felülmúlniuk néggyel, ráadásul a Guiness Rekordok Könyve is hitelesítette a rekorddöntésüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top