nlc.hu
Életmód

Ukrán menekült pár esküvője

Az ukrajnai háború elől menekült pár házasodott össze Magyarországon

A háromgyermekes pár 14 éve van együtt.
menekültek esküvője

Az ukrajnai háború elől menekült pár házasodott össze Magyarországon – számolt be az RTL Híradó. A férfi ukrán-magyar kettős állampolgár, 5 éve dolgozik Magyarországon. Párja és három gyereke mindössze egyetlen bőrönddel követte Kárpátaljáról, amikor kitört a háború. Gyalog jöttek át a határon március elején, a nő azután kérte a férfit, hogy vegye feleségül.

Nagyon meglepődött, nagyon megijedt. Azt hittem, nem fog ebbe belemenni, de hát úgy adódott, hogy szeressük egymást, inkább legyőzte a félelmét értem” – mondta el az újdonsült feleség, Samók-Horváth Tímea Joszifivna.

Egy ideig menekültszállón éltek, de a férj testvérének családjával együtt a Győr-Moson-Sopron megyei Bágyogszováton kaptak önkormányzati lakást. 

Elmondásuk szerint a házasság a családnak is stabilitást jelent. “Így volt a legbiztonságosabb a gyerekeknek, meg nekünk is” – vallotta be  Samók-Horváth Tímea Joszifivna.

Az esküvő szervezésében a Vöröskereszt segített nekik.

Kiemelt kép forrása: RTL Klub / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top