nlc.hu
Életmód

Gyűlöli a pazarlást egy angol tanárnő

Szívből gyűlöli a pazarlást egy angol tanárnő

Deborah Doloughan szakadatlanul dolgozik azon, hogy a kidobásra szánt felesleges élelmiszereket rászorulókhoz juttassa el.

Egy kisebb fajta hősként tisztelik a helyiek azt az általános iskolai tanárt Middlesbrough-ban, aki arra tette fel az életét, hogy egyszerre segítsen a környezeten és rászoruló embertársain – számolt be a Metro.co.uk. Deborah Doloughan immáron 19 hónapja, heti öt napot tölt azzal, hogy begyűjti a helyi élelmiszerboltból a közelgő lejárati dátumuk miatt kidobásra ítélt élelmiszereket, majd azokat – egy applikáció segítségével – olyanokhoz juttatja el, akik anyagilag rászorulnak.

élelmiszerbolt zárt hűtő

(Fotó: Pixabay)

A most 41 éves tanárnő a pazarlás elleni szemléletét egyetemi éveinek köszönheti. Tanulmányai mellett ugyanis egy gyorsétteremben dolgozott és teljesen elképedt és felháborodott azon, milyen sok ételt dob ki a személyzet a nap végén.

2020-ban, a koronavírus alatt aztán tudomására jutott, hogy létezik egy OLIO nevű applikáció, mely lehetővé teszi, hogy a kidobásra ítélt élelmiszereket elszállítsák vállalkozó kedvű egyének a különböző éttermekből és boltokból, olyanoknak, akik tudnák használni azokat. Deborah szerint olyan, mintha az applikációt pont neki találták volna ki.  Az elmúlt több mint másfél év alatt 6000 terméket tudott megmenteni az értelmetlen, szükségtelen kidobástól.

A infláció miatt – melyhez hasonló mértékű áremelkedés évtizedek óta nem volt Angliában – egyre több visszajelzést kap arra vonatkozóan, hogy amit tesz, nagyon fontos. Az élelmiszerek begyűjtésében, befotózásában és szétosztogatásában ráadásul a férje és négy gyermeke is segít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top