nlc.hu
Életmód

Megtalálták annak a 16 éves lánynak a holttestét, aki szerdán tűnt el a Dunában

Megtalálták annak a 16 éves lánynak a holttestét, aki szerdán tűnt el a Dunában

Megtalálták annak a 16 éves lánynak a holttestét, aki szerdán merült el a Dunában Visegrádnál – tudta meg a 24.hu.
Égő fehér gyertyák

A lap megkereste a BRFK sajtóosztályát az ügyben, azt válaszolták, hogy kajakozók bejelentése alapján ma délelőtt tíz körül egy holttestet találtak az Északi összekötő vasúti hídnál Újpesten. Azonosították az elhunytat, és mint kiderült, a Visegrádnál eltűnt 16 éves lány holtteste került elő. Nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit
– mondta lapunknak Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának a vezetője.

A 24.hu azt írja, hogy a tini a hétéves húgával és egy 14 éves barátjával indult el sétálni aznap, lementek a partra, begyalogoltak a vízbe, majd az erős sodrás miatt kifelé indultak, kijutni azonban már csak két gyereknek sikerült. A fiú a hétéves kislányt még ki tudta emelni a partra, de mire mire visszafordult, hogy segítsen a nagyobbik lánynak, őt már nem látta sehol, ezért azonnal hívta a segélyhívót, amikor a partra ért.

A vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai nagy erőkkel keresték az elmerült lányt, akinek holttestét péntek délelőtt találták meg a folyóban.

Néhány héttel ezelőtt két tizenéves fiú tűnt el fürdőzés közben. Napokon át keresték őket, míg végül a balatoni vízi rendőrség közölte, hogy megtalálták a holttestüket. Hasonló tragédia történt a Körösön is, egy dévaványai fiú Gyomaendrődön, a Hármas-Körös szakaszán, a Hősök útja végén található szabadstrandon fürdőzött, amikor elmerült. A Körös Mentőcsoport búvárai másnap találták meg a fiatal holttestét a folyóban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top