nlc.hu
Életmód

Bedrogozhatták Mary-Sophie Harvey kanadai úszónőt Budapesten

Kivizsgálják a kanadai úszónő ügyét, akit bedrogozhattak Budapesten

Mary-Sophie Harvey azt állítja, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig sérülésekkel ébredt. A FINA vizsgálatot indított a vb-bronzérmes kanadai úszónő ügyében.

A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) csütörtökön vizsgálatot indított, mert Mary-Sophie Harvey kanadai úszó azt állítja, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig agyrázkódással és zúzódásokkal ébredt.

A FINA illetékesei közölték, tisztában vannak a 4×200-as váltó tagjaként vb-bronzérmes úszó nyomasztó és aggasztó kijelentéseivel, és kapcsolatban állnak a kanadai szövetséggel, illetve a magyar szervezőbizottsággal az ügy tisztázása érdekében.

A kanadai Mary-Sophie Harvey a női 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében a 2022-es budapesti vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án

A kanadai Mary-Sophie Harvey a női 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében a 2022-es budapesti vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án (Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)

Emlékeztettek, hogy a FINA tavaly komoly intézkedéseket fogadott el a sportolók védelme érdekében, és egy független személyt bíztak meg a történtek kivizsgálásával.

A 22 éves Harvey a közösségi oldalán azt írta:

a budapesti verseny utolsó napján bedrogozták, és a kiesett órák után agyrázkódással, bokarándulással és a testén további zúzódásokkal került kórházba.

Hozzátette, négy-hat órán át lehetett öntudatlan állapotban, mert ennyire nem emlékszik. Az orvosoktól és a pszichológusoktól kapott ellátását a lehető legjobbnak nevezte.

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, hogy a vb múlt vasárnapi zárónapján, vagy az úszóversenyek utolsó napján történt-e az eset, mert utóbbiak bő egy héttel korábban véget értek.

Korábban Szántó Dávid, a budapesti vizes vébé sportigazgatója a Telexnek azt mondta, hogy ő is csak az amerikai híradásokból értesült az esetről, mert a kanadai úszószövetség nem jelzett a szervezőknek. Hozzátette, hogy az incidens nem hivatalos FINA-eseményen történt, a sportolók egy bárki által látogatható klubba szerveztek maguknak partit.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top