nlc.hu
Életmód

Fetás bulgursaláta még soha nem volt olyan népszerű, mint Jennifer Anistoné

Íme, a bevásárlólista Jennifer Aniston (majdnem) kedvenc salátájához!

Óriásit tarolt a neten Jennifer Aniston „tökéletes salátája”, aminek valóságtartalmáról Aniston időközben ugyan lerántotta a leplet, de a könnyed, nyárias recept ennek ellenére nagyon is jó kombináció.

Ahogy telnek az évek – évtizedek –, úgy lesz a közvélemény egyre kíváncsibb Jennifer Aniston életmódtitkaira. Mint tudjuk, Hollywoodban furcsán ketyeg az óra: egykor világszépeként jegyzett sztárok öltenek ijesztő külsőt a plasztikai beavatkozások hatására, a világ pedig csodájára jár, ha egy sztár olyan természetesen idősödik, mint Meryl Streep, Kate Winslet vagy Julia Roberts.

Bár Jennifer Anistonnak tudvalevően voltak beavatkozásai, lányos báját 53 évesen is őrzi a színésznő. A komika kedvenc salátájának receptjére ezért is lehetnek kíváncsiak tömegek: a Google 1,5 millió találatot ad ki rá, TikTokon pedig a rengeteg feltöltött Jennifer Aniston-salátarecept közül csak egy-egynek is több mint egymilliós nézettsége van.

A bulgur alapú, csicseriborsós-feta sajtos recept bejárta idén tavasszal a netet, amelyet egy TikTok-videó robbantott be. Jennifer Aniston azonban elárulta, hogy a közösségi médiában keringő recept valójában nem az, amit ő evett.

@themodernnonna

Jennifer Aniston Salad 🥗 Let me know what other celebrity salads you want to see in the comments ❤️

♬ Little Bitty Pretty One – Bobby Day

„Sajnálom, ha ezzel most mindenkinek csalódást okozok, de ez nem az én salátám–- mondta Aniston a magazin újságírójának. – Finomnak tűnik, de ez nem az a saláta, amit a Jóbarátok című sorozatban ettem” – árulta el.

Az ő salátája, amire Lisa Kudrow és Courtney Cox is rákattant a Jóbarátok forgatása alatt, valójában „csíkokra vágott salátát, csirkét, tojásfehérjét, csicseriborsót, bacont és egy alap vinaigrette öntetet” tartalmazott, amit a színésznő egy helyi olasz étteremből beszerzett pecorino sajttal is megszórt.

Bulgursaláta kígyóuborkával

Bulgursaláta zöldségekkel / Fotó: Anne DEL SOCORRO, Getty Images

Az amerikai magazinokban közölt receptekben egy itthon nem használt alapanyag, pulyka bacon (szalonna) is szerepel. Ez egy csíkokra vágott, formázott, pácolt és füstölt pulykából készült hústermék, amelyet a sertésszalonna zsírszegény alternatívájaként is használnak, valamint a sertést vallási okokból nem fogyasztók számára is egy verzió a szalonnára.

Alább a TikTokon terjedő, vegetáriánus recept hozzávalóit közöljük, amit mindenki dúsítson a saját szíve és Jennifer Aniston fenti szavai szerint!

@thesaladlab

Jennifer Aniston Style Viral Friends #Salad #SaladsOfTiktok #thesaladlab #Friends #JenniferAniston #BasilInsteadOfMint #Yum #LaCrema #Chardonnay #Easyrecipe #MealPrep

♬ As It Was – Harry Styles

Hozzávalók:

  • 40 dkg bulgur
  • 1 konzerv (400 ml) csicseriborsó
  • 15 dkg fetasajt
  • 10 dkg kígyóuborka
  • Egy közepes fej lila hagyma
  • 40 gramm hámozott, nem sózott pisztácia
  • Egy kis tálka friss petrezselyem
  • Egy kis tálka friss menta
  • Egy kis tálka olívaolaj
  • Egy kis tálka frissen facsart citromlé
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

  • A kihűlt, előzetesen megfőzött bulgur lesz a salátánk alapja. Rakjuk egy nagy salátás tálba.
  • Ízlés szerinti méretben, de lehetőleg minél finomabbra vágjuk fel a kígyóuborkát, a lila hagymát, a petrezselymet és a mentát.
  • A salátás tálban elegyítsük a fenti hozzávalókat a lecsepegtetett csicseriborsóval, majd adjuk hozzá a pisztáciát. Morzsoljunk rá feta sajtot (vagy pecorinót), majd laza mozdulatokkal keverjük össze a hozzávalókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top