nlc.hu
Életmód

Nincs támogatás a népszerű felnőtt pelenkákra

Júliustól nincs támogatás a legnépszerűbb felnőtt pelenkákra

A legnépszerűbb felnőtt pelenkákat júliustól csak teljes áron lehet megvásárolni.
Felnőtt pelenkát mutat egy nő

A legnépszerűbb felnőtt pelenkákat júliustól csak teljes áron lehet megvásárolni, mivel lekerültek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatási listájáról. Így kicsivel több mint háromezer forint helyett ezentúl több mint ötezer forintba fognak kerülni ezek a termékek – számolt be az RTL Híradó.

A csatorna által megkérdezett családok arról számoltak be, hogy nagy gondot okoz a megfelelő helyettesítő pelenka felkutatása, és ragaszkodnának a megszokott márkához, amely jobb életkörülményeket biztosít hozzátartozóik számára. Az érintettek eddig havonta 90 darabot ingyen kaptak, bár a napi három sem mindig elég.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az RTL Híradónak azt írta, hogy a népszerű pelenkák gyártója február óta „folyamatosan kezdte kivonni a támogatásból különböző termékeit”. Hozzátették: ha a törlést egy cég maga kéri, akkor a NEAK-nak nincs jogköre ezt felülbírálni, és az ellátás biztosított más márkák termékeivel.

(Kiemelt kép: képernyőfotó, RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top