nlc.hu
Életmód

A legszegényebbeknek piaci áron számol az MVM

A legszegényebbeknek piaci áron számolja az áramot az MVM?

A feltöltőkártyás villanyóráknál elég nagy a zűrzavar az MVM rendszerében.

Többen is jelezték a 24.hu szerkesztőségének, hogy az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta.

villanyóra

A legszegényebbeknek piaci áron számol az MVM? (illusztráció, Unsplash)

Ez azt jelenti, hogy a legszegényebbeknek magasabb áron számolják az áramot, miközben ők azok, akik semmiképp sem szeretnének többet fogyasztani/vásárolni egy adott mennyiségnél, nehogy hátralékuk legyen.

A feltöltés azonban többek szerint csak piaci áron működik, többen arról számoltak be, hogy 68 forint körüli áron kaptak egy kilowattóra áramot.

A 24.hu egy posztra is hivatkozik, amiben egy ügyfél – aki havi 5000 forintért szokott áramot venni – kipróbálta kedden éjfél előtt nem sokkal, hogy tényleg drágábban adják-e az áramot. Éjfél előtt az 5000 forintért az eddigi 132 kWh helyett már csak 75 kilowattórát ajánlott neki a rendszer, éjfél után pedig 79 kilowattórát. A keddi és szerdai mennyiség közötti eltérés alátámasztja, hogy kedden még piaci áron mértek az órák, szerdán azonban már nem teljes egészében, de 7 kilowattóra felett már igen.

A kaotikusnak tűnő számlázásra a Technológiai és Ipari Minisztérium is reagált. A 24.hu-nak azt írták: „Augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén a két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a kedvezmény. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top