nlc.hu
Életmód

Egy barlangból került elő az eltűnt uszkár

Nem fogod kitalálni, honnan került elő ez az eltűnt uszkár: így mentették ki

A gazdija már lemondott arról, hogy a 13 éves kutyája valaha élve előkerül.
Megmentett kutya, táskában.

Mikor Jeff Bohnert 13 éves keverék uszkárja június 9-én eltűnt, a legutolsó hely, amire gondolt, hogy onnan fog előkerülni, az a Missouri állam második legnagyobb barlangrendszere. Ráadásul az eb az eltűnése után csak két hónappal később került elő, addigra a gazdája már feladta, hogy valaha viszontlátja a kedvencét.

Abbyt végül egy csapat alkalmi barlangász találta meg.

A Berome Moore-barlang mélyén. Hónapokat tölthetett egyedül a föld alatt, szabályosan csont és bőr volt, amikor rátaláltak. Az összegömbölyödött szegény öreglány alig tudta felemelni a fejét, amikor odaléptek hozzá. A csapat kapcsolatba lépett Rob Calhoun tűzoltóparancsnok-helyettessel, aki sok helybéli otthonába ellátogatott, hogy megossza a barlangászok által készített képet a kutyáról, abban a reményben, hogy valaki felismeri a rossz állapotban lévő ebet.

„Már korábban is mentettem ki kutyákat barlangokból, de azok a kutyák nem voltak ott sokáig, és ki lehetett sétáltatni őket” – jegyzi meg Rick Haley, a barlangászok vezetője. Mivel tudta, hogy meg kell találnia a módját, hogy biztonságosan kivihesse az öreglányt, felkapott egy táskát, és kibélelte egy bolyhos takaróval. A kutya minden nógatás nélkül, egyedül mászott bele a táskába, valószínűleg nagyon fázhatott a nedves és hideg barlangban. Az elmondások szerint nyugodtnak tűnt, és szinte elaludt, amikor felhúzták a táska cipzárját.

Egy óra volt, mire felszínt értek a kutyával, Calhoun ezalatt házról házra járt a fotóval, míg valaki végül felismerte a kutyát, és a keresőcsapat Bohnert irányába indult: „Te jó ég, ez Abby. Hogy lehet ez egyáltalán… hogy lehet, hogy ő… még mindig életben van?”.– kérdezte döbbenten, amikor meglátta a fotót.

A felszínre hozott kutyán szerencsére nem volt sérülés,, de az, hogy az öreg csaj hogyan jutott be ilyen messzire a barlangba, még mindig nem világos, valószínűleg egy kisebb állatot üldözhetett, amikor beleesett egy gödörbe. Abbyt most a családja ápolja, állítólag már annyira megerősödött, hogy újra tud ugatni.

(My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top