nlc.hu
Életmód

Majdnem megölte ötéves fiát egy keksz miatt

Majdnem megölte ötéves fiát egy monori férfi, mert valaki megette a kekszet, amit magának vett

A kisfiú többszörös koponyacsonttörést szenvedett, amikor az apja teljes erőből a falba verte a fejét.

A Pest megyei rendőrök befejezték annak a 29 éves monori férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint évekig bántalmazta és terrorizálta akkori élettársát és három közös gyermeküket – írja a police.hu.

Férfi piros sziluettje, rajta egy kisgyerek fejének fekete sziluettjével.

Fotó: Pixabay

A 29 éves H. Gábor ellen akkori élettársa tett feljelentést 2020. augusztus 27-én, mert a férfi 5 éves, közös kisfiúk fejét teljes erőből a falba verte. A miértre Gábor az válaszolta: feldühítette, hogy a család valamelyik tagja megette a magának vásárolt, pár száz forintos kekszet.

A kisgyerek életveszélyes állapotban került kórházba, a vizsgálatok alapján többszörös koponyacsonttörést és keményburok feletti vérgyülemet szenvedett el, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett ennél is súlyosabb következménye a bántalmazásnak. Az orvosszakértő a friss sérüléseken kívül több, korábban keletkezett, gyógyulófélben lévő bántalmazás nyomát is felfedezte a kisfiú testén.

A rendőrség kiderítette, hogy a pár kapcsolata már régen megromlott, H. Gábor az élettársát és gyermekeit folyamatosan szidalmazta és bántalmazta. Az apát az sem zavarta, hogy gyermekei számtalanszor végignézték, ahogyan anyjukat seprűnyéllel, vagy éppen ököllel ütötte.

Az ügyben kirendelt igazságügyi pszichológus szerint mindhárom kiskorú személyiségében megjelenik az érzelmi traumát átélt gyermekek képe, ami alkalmas arra, hogy érzelmi, morális fejlődésüket súlyos mértékben veszélyeztesse.

A Pest megyei rendőrök H. Gábort emberölés bűntettének kísérletével, három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg.

A férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, elmondása szerint tetteit egytől egyig megbánta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai az azóta is letartóztatott férfivel szemben folytatott eljárást befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Nemrég a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy másik férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint augusztus 23-án a saját kiskorú lányát ejtette túszul Soroksáron. Bozótvágó kést szegezett a gyerek torkához és azt követelte, hogy volt élettársa menjen a helyszínre. A gyereket a kiérkező rendőrök szabadították ki, miután betörték az ajtót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top