nlc.hu
Aktuális

Letartóztatásban marad a férfi, aki bozótvágó kést szegezett a kislánya nyakához

Letartóztatásban marad a férfi, aki bozótvágó kést szegezett a kislánya nyakához

Fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért született ez a döntés.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. szeptember 25-ig elrendeli annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint kedden a saját lányát ejtette túszul Soroksáron.

A férfi aznap megjelent a volt élettársa soroksári házánál, beugrott az udvarára, majd felkapta a kiskorú gyerekét és beszaladt vele az épületbe. A ház bejárati ajtaját belülről bezárta, a gyereke nyakához pedig egy bozótvágó kést szegezett, és arra szólította fel a kislányt, hogy kiabáljon. Ezután közölte, hogy a gyereket nem engedi el, az ajtót senkinek nem nyitja ki. Azt követelte, hogy az élettársa menjen a helyszínre. A gyereket a kiérkező rendőrök szabadították ki, miután betörték az ajtót és letörték a férfi ellenállását.

Rendőr bilinccsel

Fotó: Pixabay

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt a férfi letartóztatásának elrendelését kezdeményezte. A gyanúsított büntetlen előéletű, de vele szemben egy a volt élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, aminek keretében nem jogerősen végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabtak ki vele szemben, áll a hivatalos közleményben

A bíróság a letartóztatás feltételeit megvizsgálva megállapította, hogy az elérni kívánt célok enyhébb kényszerintézkedéssel nem biztosíthatók. A férfi kontrollálatlan és a saját gyermeke ellen forduló magatartása akkora kockázatot hordoz magában, hogy ez a hasonló családon belüli ügyekben gyakran eredménnyel alkalmazható távoltartással és bűnügyi felügyelettel nem csökkenthető a kellő mértékben. Mindezeket figyelembe véve a bíróság úgy ítélte meg, hogy a férfival szemben a bűnismétlés veszélye fennáll, és csak a letartóztatással küszöbölhető ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top