nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a koronavírus elleni oltásról

Rusvai Miklós: Aki volt covidos, többet ne oltassa magát

A szakember szerint nem volt hiba a kínai vakcina használata, még ha kevésbé hatékony is.

Aki már átesett a koronavíruson, annak nem javasolja újabb oltás felvételét Rusvai Miklós. A szakember az RTL Reggeli című műsorában beszélt arról, hogy a Covidon túlesettek szervezete már bizonyított, hogy képes leküzdeni a koronavírus-fertőzést.

Az asszisztens elõkészíti a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. február 26-án.


Az asszisztens előkészíti a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. február 26-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Elmondta, hogy szerinte sem a kínai, sem az orosz vakcina behozatala nem volt hiba, mert vakcinaínség volt és akkoriban még nem lehetett tudni, milyen ütemben érkezik majd a többi oltóanyag.

A Sinopharm kapcsán megjegyezte, hogy amikor másfél évvel ezelőtt a kínai vakcina piacra került, nem lehetett még sok mindent tudni róla. Szerinte hiába kisebb a Sinopharm hatékonysága, a többi vakcinához képes enyhébb a mellékhatása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top