nlc.hu
Életmód

Egy nő tizennyolc hónaposan menstruált először

Egy ritka rendellenesség miatt 18 hónapos kora óta menstruál Liza

Az angol nő arról számolt be, hogy általános iskolában sokszor bántották azért, mert már nőiesebb alakja volt mint a kortársainak.

Liza Louise nagyon korán kezdett el pubertálni. Egy különös, veleszületett rendellenesség miatt még csak 18 hónapos volt, amikor először menstruált és a vérzések nyolc éves korára váltak rendszeressé. Korai érése azonban nem csak ijesztő volt számára, hanem roppant fájdalmas is. Olyan görcsök gyötörték, hogy már kiskamaszként meg kellett műteni, 13 éves korától pedig fogamzásgátlók szedését írták elő neki az orvosok – számolt be a Metro.co.uk.

Síró kislány, aki a kezével támasztja a fejét.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Ma Liza Louise 23 és Newcastle-ben dolgozik egy ügyfélszolgálat munkatársaként. Azt állítja, általános iskolában jött rá, hogy mennyire más mint a többiek, jóval korábban kezdett ugyanis az alakja nőiesedni, mint kortársainak. Emiatt sokszor bántották és gúnyolódtak rajta és nem csak a gyerekek, hanem sokszor még a szüleik is. Szerencsére azonban a szülei és a tanárai nagyon támogatóak voltak. Azt mondták neki, hogy nincsen semmi baj és az iskola kifejezetten miatta tartott külön női higiéniai termékeket, illetve lehete számára, hogy ne járjon be, amikor úgy érezte, nem tud részt venni a tanórákon.

Noha volt rá esély, hogy felnőttként Liza Louise nem fog tudni teherbe esni, szerencsére ezek az aggodalmak nem igazolódtak be. A fiatal nő azt állítja, most már teljesen ki van békülve magával és azért osztotta meg történetét TikTok oldalán, hogy segítsen azoknak, akik esetleg hasonló problémákkal küzdenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top