nlc.hu
Életmód

Szabálytalan a sajóörösi háromdimenziós zebra

Látványos, de szabálytalan a sajóörösi háromdimenziós zebra

Az adott helyen korábban is volt gyalogosátkelő, de sokan figyelmen kívül hagyták.

Különleges, háromdimenziós zebrát festett egy képzőművész a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóörös főútjára. A helyiek azt mondják, szükség volt rá, mert közel a templom és az óvoda, az autósok pedig sokszor figyelmetlenek. A Magyar Közút szerint azonban az alkotás engedély nélkül készült, és jogszabályellenes – számolt be a kialakult helyzetről az RTL.

Sajóörösi 3D-s zebra.

Fotó: RTL

Érdekes látvány. Mintha lebegnének a fehér csíkok az aszfalton – kezdi riportját az RTL, melyből kiderül, hogy augusztus végén adták át az átkelőt a helyieknek. A sajóörösiek büszkék rá és úgy gondolják, szükség volt rá a nagy forgalmú úton.

A zebrát a helyi önkormányzat felkérésére készítette el egy budapesti képzőművész. Noha a csatorna megpróbálta kideríteni, hogy mennyibe került a beruházás, arra sem az önkormányzattól, sem a zebrát készítő művésztől nem kapott választ. Az adott helyen egyébként már korábban is volt zebra, de azt sokan figyelmen kívül hagyták.

A Magyar Közút szerint, noha az önkormányzat korábban kapott engedélyt az adott helyen egy gyalogátkelő létrehozására, azt végül nem a jogszabályoknak megfelelően valósították meg. A társaság szerint ugyanis a jelenlegi formájában az átkelő nem felel meg a műszaki és jogszabályi előírásnak. Hozzátették azt is, hogy hamarosan helyszíni bejárást tartanak a zebránál a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal közösen.

Az RTL felhívta tudósításában a figyelmet arra, hogy évi 800 ezer baleset történik gyalogátkelőhelyeken. Márciusban egy anya és lánya sérült meg súlyosan, amikor elgázolták őket egy átkelőnél Újbudán. Egy hónappal később Szombathelyen ütöttek el a zebránál egy fiatal lányt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top