nlc.hu
Életmód

Cara Delevingne összeomlása

A világ tetején volt, most pedig mindenki az összeomlását figyeli: ő Cara Delevingne

A különleges szépségű modell/színésznőnek nem volt könnyű gyerekkora, hiába a luxus, amiben nevelkedett. Olvassátok el Cara Delevingne-ről készült portrénkat.

Amikor sikeres emberek Instagramját nézegetjük, csak a csillogást, a szépséget, az irigylésre méltó társaságot és kikapcsolódást, a sikert és a sikerért való hálálkodást látjuk. Talán ezért sem véletlen, hogy ha egy látszólag „mindene megvan” emberről olyan lesifotók készülnek, amik nagyon távol állnak a kirakatéletétől, az nagyot üt, és az emberek – lássuk be – zabálják a katasztrófaturizmust, szeretnek szörnyülködni rajtuk.

Ez történik most a XXI. század egyik legsikeresebb topmodelljével, a különös külső adottságaival és vastag, sötét szemöldökével befutó Cara Delevingne-nel. A még mindig nagyon fiatal Caráért kapkodtak a divatházak a Chaneltől a Diorig, Kate Moss utódjának tartják, nemrég pedig Tom Forddal egy közös, születésnapi kollekciót is alkotott. Ennek a bemutatójára és a neves tervező születésnapjára szerveztek egy óriási, világra szóló bemutatót és partyt, amin azonban Cara – előzetes bejelentés nélkül – nem jelent meg.

Eddigre már számtalan furcsa fotó és videó készült róla, amit a bulvár csámcsogva tálalt. A felvételeken Cara szakadt, zavart, fura dolgokat szív zacskóból és pipából, és valóban kissé megmagyarázhatatlanul viselkedik. A legutóbbi lesifotó és videó a kaliforniai Van Nuys reptéren készült, ahol Cara beszállt a Jay-Z-től kölcsönkapott magángépbe, majd egy óra után leszállították, mivel zavartan viselkedett. A rettentően lesoványodott, karikás szemű nő fel-alá ugrált, vakarózott, hirtelen leült a járdára, majd felpattant a reptér bejáratában, miközben telefonált és a kutyáját kergette cipő nélkül, koszos zokniban.

Cara Delevingne

Cara Delevingne zokniban várja privát gépét a Van Nuys reptéren (Fotó: Profimedia)

A mama, aki II. Erzsébet udvarhölgye volt

Carának, bár luxusba született, közel sem volt egyszerű vagy irigylésre méltó élete – ha a valóban fontos dolgokat nézzük. Annak ellenére, hogy 30 éves létére már a Mulberrynél saját táskakollekciója van, könyve is megjelent, fél Hollywood a barátja és saját pezsgőmárkája van testvéreivel, Cara nyíltan beszélt arról, depresszióval küzd, és a nőkhöz való vonzódása miatt is sokszor érte hátrányos megkülönböztetés. Arról már nem beszél nyíltan, amiről a szakmában jó ideje suttognak, hogy kábítószerfüggőséggel küzd.

Cara nagyon gazdag család gyermeke, édesanyja, Pandora Delevingne egy brit socialité (vagyis magas társasági körökben mozgó személy), akit szoros szálak fűztek a brit királyi családhoz (Cara nagyszülei egy kiadóvállalat tulajdonosai voltak, illetve az English Heritage jótékonysági szervezet elnökei, amely körülbelül 400 történelmi épületet menedzsel. Pandora anyja, Janie Sheffield a királynő egyik udvarhölgye is volt.). Pandora több interjúban is elmondta, 18 éves korában használt először heroint és hosszú éveken át a rabja volt, majd miután letette a szert, más drogokra szokott rá. Pandora bipoláris zavarral is küzd.

Cara Delevingne

Poppy, Charles, Cara, Pandora és Chloe Delevingne 2014-ben, egy londoni rendezvényen (Fotó: David M. Benett/Getty Images for Mulberry)

Cara édesapja, Charles Hamar Delevingne ingatlanban utazik. A modellnek három testvére van, az egyikük a szintén modell, Poppy Delevingne, aki mondhatni átvette édesanyja socialité státuszát a londoni társasági életben.

Cara már 15 éves korában mentális gondokkal küzdött. Egy interjúban elmondta, homofób módon viselkedett, mert nem tudott napirendre térni saját szexualitása felett – mivel családja túl konzervatív volt. Ma pánszexuálisként definiálja magát (Carának több, híres nő volt a párja az évek során). Depresszióval küzdött és falcolt is, és egyáltalán nem élvezte a felső tízezer szórakozását, amit a család ráerőltetett.

„Arról nem beszélve, hogy hamar felnősz, ha van egy kábítószerfüggő szülőd. Te leszel a szülő, a szerepek felcserélődnek. Anyám emellett egy nagyon erős nő, hatalmas szívvel – nyilatkozta Cara 2015-ben. – Késői tinédzserkoromban egy rakás gyógyszert szedtem a mentális gondjaimra, de továbbra is alig tudtam reggel kikelni az ágyból. Amikor azt érzed, hogy hálásnak kellene lenned a sok jóért, szerencséért, ami az életed, de te inkább halott lennél… az rengeteg lelkifurdalással jár. Nem éreztem, hogy bárhova is tartoznék, nem éreztem, hogy a testem az enyém lenne” – nyilatkozta a Varietynek.

Az egyetlen, aki mindig önmagát adja

Carának tanulási nehézségei is voltak, otthagyta az iskolát és a színészet felé fordult. Mivel nem sikerült szerepekhez jutnia, a modellkedéssel próbálkozott, 2009-ben a Storm Management le is szerződtette, de csak két évre rá kapta meg az első fizető munkáját. A Burberry tervezője, Christopher Bailey 2011-ben szerződtette Carát és elkészült az a fotósorozat, ami a világhírnév felé repítette. A Chanel, Oscar de la Renta, Tommy Hilfiger, Carolina Herrera, Fendi, Moschino, Dolce&Gabbana, Marc Jacobs majd a Victoria’s Secret is sorban állt a különleges arcú modellért. A bemutatók során barátságot kötött Karlie Kloss-szal, Taylor Swifttel, Miley Cyrusszal, Rihannával, Selena Gomezzel és Justin Bieberrel is. Kloss azt nyilatkozta róla, hogy Cara az, aki mindig önmaga mások előtt és ez olyasmi, amit nagyon nehéz ebben a szakmában fenntartani. Ő a buli középpontja és mindig keresi az újabb kalandot.

Mindezzel ellentétesnek tűnhet addiktív és depresszív személyisége, amiről interjúkban beszél. „Pakoltam a táskámat egy munkaútra és eszembe jutott, hogy jobb lenne véget vetni az egésznek. El kellett döntenem, szeretem -e magamat annyira, mint a halál gondolatát. Aztán egyszer csak felcsendült a laptopomon egy dal, ami a nemrég túladagolásban elhunyt barátom temetésén ment. Úgy éreztem, ez egy figyelmeztetés tőle. Mérges lettem magamra és mentem dolgozni” – nyilatkozta.

Cara 2012-ben már filmszerepeket is kapott. Először Anna Kareninát játszhatta, majd a Paper Townsban (Papírvárosok) is szerepelt, de az Öngyilkos osztagban is, legutóbb pedig a nagy sikerű Only murders in the buildingben, aminek második részének bemutatójára sokan várták, de arra sem ment el.

Cara szerelmi életével is sokszor került címlapokra. A modell egyszer elárulta, 18 éves volt, mikor végül elmondta a szüleinek, hogy barátnője volt, akivel szakított. Apja pedig – a várakozása ellenére – teljesen normálisan fogadta. A modell a szexuális zaklatási botrányokba belebukott hollywoodi nagyágyúról, Harvey Weinsteinről is beszélt, aki egyszer azt mondta neki, hogy sosem fog befutni Hollywoodban, ha nyíltan barátnője van – nem mellesleg pedig megpróbálta erőszakkal megcsókolni és rávenni arra, hogy a szobában lévő másik nővel is csókolózzon. Ekkor döntött úgy, hogy a világ előtt is vállalja szexualitását és nem fog rejtőzködni.

Cara Delevingne

Cara Delevingne és Annie Clark a Burberry tavasz/nyár kollekciójának bemutatóján, a 2016-os Londoni Divathéten (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Burberry)

Caranak két hosszabb kapcsolata volt, az egyik Anne Erin Clarke-kal, akit a zeneiparban St. Vincentként ismernek. „Előtte nem tudtam, mi az a szerelem. Sosem voltam igazán szerelmes. Addig azt hittem, hogy egymagad vagy a világ ellen. De igazából a szerelem az élet értelme” – nyilatkozta akkoriban Cara, ám a románc sajnos csak egy évig tartott. Másik komoly kapcsolata a Hatalmas kis hazugságok egyik főszereplőjével, Ashley Bensonnal volt. Ő volt az, akivel közös fotót is posztolt Instagramjára.

Cara Delevingne

Cara Delevingne és Ashley Benson a 2019-es US Open-en, New York-ban (Fotó: Gotham/GC Images)

Bár Cara azt mondta, viszonylag jól tűrte a pandémia miatti leállásokat, próbálta elfoglalni magát, sokak szerint a tétlenség nem tett jót mentális állapotának. A modell a Stylist magazinnak nemrég azt nyilatkozta, nem gondolta volna, hogy megéli a harmincat. „Alig vártam, hogy 30 legyek, bár nem gondoltam, hogy még életben leszek. A húszas éveid rohadt nehezek. Még igazából tinédzser vagy, de úgy kell viselkedned, mintha felnőtt lennél.”

Állapotáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Cara nem jelenik meg a hivatalos eseményeken és barátai és családtagjai sorra látogatják otthonában, egyesek szerint valami drasztikus beavatkozást terveznek, hogy akár erőszakkal is, de segítsenek rajta.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top