nlc.hu
Életmód

Roger Federer könnyes búcsúja

Roger Federer könnyek között búcsúzott a profi tenisztől

Utolsó meccsén mindenki a könnyeivel küzdő Federert ünnepelte a Laver-kupán.

Roger Federer, minden idők egyik legjobb férfi teniszezője múlt héten jelentette be, hogy befejezi profi pályafutását. A 41 éves svájci klasszis utolsó mérkőzésére pénteken este a Laver-kupán került sor.

A 20-szoros Grand Slam-győztes saját kérésére egykori riválisa, a spanyol Rafael Nadal oldalán lépett pályára Európát képviselve az amerikai Jack Sock és Frances Tiafoe párosa ellen. Federernek és Nadalnak mérkőzéslabdája is volt, de végül nem tudtak nyerni. Mindez azonban sokadrangú volt a búcsú mellett.

A svájci Roger Federer miután lejátszotta utolsó mérkőzését a spanyol Rafael Nadallal az európai csapatban 2022-es Laver-kupán a londoni O2 Arénában, 2022. szeptember 24-én

A svájci Roger Federer miután lejátszotta utolsó mérkőzését a spanyol Rafael Nadallal az európai csapatban 2022-es Laver-kupán a londoni O2 Arénában, 2022. szeptember 24-én (Fotó: Glyn KIRK / AFP)

A londoni O2 Arena közönsége és valamennyi résztvevő a könnyeivel küzdő Federert ünnepelte.

Úgy éreztem, ez egy ünnep, és pontosan ezt is akartam

– mondta a pályán készített interjúban Federer, akinek többször is elcsuklott a hangja.

„Tökéletes utazás volt. Pontosan ugyanígy végigcsinálnám még egyszer. Boldog vagyok, nem szomorú” – fogalmazott a pályafutásáról a svájci teniszező.

A svájci Roger Federer (balra) könnyezik, miután lejátszotta utolsó mérkőzését a spanyol Rafael Nadallal az európai csapatban 2022-es Laver-kupán a londoni O2 Arénában, 2022. szeptember 24-é

A svájci Roger Federer (balra) könnyezik, miután lejátszotta utolsó mérkőzését a spanyol Rafael Nadallal az európai csapatban 2022-es Laver-kupán a londoni O2 Arénában, 2022. szeptember 24-én (Fotó: Glyn KIRK / AFP)

A világsztár 1998 óta tartó profi karrierje alatt 103 ATP-tornán diadalmaskodott, a Grand Slam-tornák közül az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonban nyolcszor, míg a US Openen ötször nyert, húsz GS-sikerével harmadik a férfiak örökrangsorában Nadal és a 21-nél tartó szerb Novak Djokovic mögött. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárt évet a rangsor élén.

(nlc/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top