nlc.hu
Sztárok

Visszavonuló sportolók

Két világklasszis sportoló, akiknek a visszavonulását az egész világ megsiratta

Idén két legendás sportoló is visszavonult, akiket még az ellenfelek is sirattak.

Fantasztikus teljesítmény és életút: idén két világklasszis sportoló is befejezte idén profi pályafutását.

Serena Williams

A 40 éves teniszező, Serena Williams a Vogue-ban jelentette be rövid cikk formájában, hogy hosszú és sikeres pályafutása, amely során 23 Grand Slam-tornát nyert, a végéhez közelít – írta a 24.hu.

Serena Williams visszavonulása

Fotó: Getty Images/ Robert Prange/Getty Images

„Sosem szerettem a visszavonulás szót, talán inkább az átalakulás a megfelelő kifejezés. Azt akarom elmondani nektek, hogy továbblépek a tenisztől, más, számomra fontos ügyekkel foglalkozom majd. Sajnos Wimbledonra még nem álltam készen és nem tudom, New Yorkban az leszek-e már, de meg kell próbálnom.”

Végül, miután vereséget szenvedett a US Open harmadik körében Ajla Tomljanovicstól, befejezte karrierjét minden idők egyik legjobb teniszezője, Serena Williams.

Roger Federer

Roger Federer, minden idők egyik legjobb férfi teniszezője szeptemberben  jelentette be, hogy befejezi profi pályafutását. A 41 éves svájci klasszis utolsó mérkőzésére a Laver-kupán került sor.

Roger Federer visszavonult

Fotó: Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

A 20-szoros Grand Slam-győztes saját kérésére egykori riválisa, a spanyol Rafael Nadal oldalán lépett pályára Európát képviselve az amerikai Jack Sock és Frances Tiafoe párosa ellen. Federernek és Nadalnak mérkőzéslabdája is volt, de végül nem tudtak nyerni. Mindez azonban sokadrangú volt a búcsú mellett.

A londoni O2 Arena közönsége és valamennyi résztvevő a könnyeivel küzdő Federert ünnepelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top