nlc.hu
Életmód

Talált pénz a KFC-s menüben

KFC-s szendvicse alatt talált 210 ezer forintot, azonnal visszaadta

Megmentette egy dolgozó életét, pedig nagyon kellett volna a pénz a nőnek, aki egy étterem teljes napi bevételét találta a menüjében.
KFC

Facebook-posztban köszönte meg Jackson város rendőrsége Joann Olivernek a becsületességét. A nő szeptembern 14-én hívta ki őket a munkahelyéhez, miután KFC-s menüjében egy csomó pénzt talált. Az 543 dollárt és 10 centet (ez több mint 210 ezer forint) a szendvicse alá rejtették; nem tudni, hogy került oda, de az biztos, hogy nem szándékos akcióról van szó.

Oliver ebédszünetben állt meg egy helyi KFC autós kiszolgáló ablaka előtt és vette meg a menüt. Miután megtalálta a pénzt, az első gondolata az volt, hogy az étterem napi bevételét tették bele véletlenül a dobozába; mint kiderült, igaza volt. A nő ugyanis hívta a rendőrséget és odaadta nekik az összeget, ők pedig visszajuttatták az étteremnek. Mint elmondták, nem csak hihetetlen becsületességről tett tanúbizonyságot, hanem megmentette az étteremvezető állását is. 

Oliver később elmondta: természetes volt számára, hogy visszaadja a pénzt, hiszen visszaüt az emberre, ha nem cselekszik helyesen. A New York Post közben megírta, hogy a férje rákos, a kezelés pedig nagyon drága, így biztosan lett volna helye a pénznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top