nlc.hu
Életmód

Balázsy Panna, Endrei Judit az ötven feletti nőkről

„Elfogadtam a ráncokat, a plusz kilókat” – Endrei Judit és Balázsy Panna az 50 feletti nők életéről

Elindult a Panna, csajok, satöbbi YouTube csatorna. Balázsy Panna az első epizódban Endrei Judittal és dr. Almási Kittivel beszélgetett az ötven feletti nők helyzetéről.

Balázsy Panna új műsorának vendégei, Endrei Judit és dr. Almási Kitti egyetértettek abban, hogy egy bizonyos kor felett a nőket szinte észre sem veszi a társadalom, akár a munkaerőpiacról legyen szó, akár csak a hétköznapokról. Endrei Judit bevallotta, ő már régóta észrevette: ha belép egy helyiségbe, már nem szegeződnek rá a tekintetek. 

Endrei Judit, Almási Kitti, Balázsy Panna

Endrei Judit, dr. Almási Kitti, Balázsy Panna

„Valóban érzem azt, és öniróniával meg is szoktam fogalmazni a barátnőmnek, hogy mintha nem léteznék. Nem szoktam ezen hosszan elgondolkodni, vagy a kardomba dőlni emiatt, mert hiszen valóban az én korosztályomban, 50-en, 60-on túl nem az a lényeg, hogy a férfiak valami szexuális vonzerőt felfedeznek-e bennem. Sokkal fontosabb, ha például beülök egy taxishoz, és jóízűen el tudunk beszélgetni, akkor tudom, hogy nem csak az én kíváncsiságom elégül ki, hanem szívesen van ennek a nőnek a társaságában, pedig lehet, hogy 20-30 évvel idősebb vagyok nála. Tudatosítani kell, hogy egy idő után nem a szépség a lényeg. Ha elém kerülnek régi képek, akkor szinte meglepődöm, hogy milyen aranyos, szép fiatal nő voltam, de ezen nem szomorkodom. Mélyen, őszintén mondom, hogy én elfogadtam a ráncokat, a plusz kilókat” – mondta Endrei Judit, aki azt is hozzátette, ebben a korban sokan görcsösen vágynak rá, hogy párt találjanak, de vannak olyanok is, mint ő, aki nagyon jól érzi magát egyedül. Pár éve egy programot is indított hasonló korú nőtársainak, akiknek könyvet írt, és összetartó közösséget teremtett. 

Dr. Almási Kitti elárulta, őt sem zavarja, hogy már nem ő, hanem lányai kapják az elismerő pillantásokat. A pszichológus felhívta a figyelmet egy olyan hibára is, amit szerinte sok idősödő hölgy elkövet. 

„Nem az a legnagyobb érdem, ha egy nő szexuális ingerenciát vált ki egy férfiből, mégis valahogy teszt szempontjából mintha ez kerülne előtérbe. Szerintem itt csúszik el nagyon az, hogy olyan kiszolgáltatottnak látok bizonyos nőket, hogy annyira akarnak ehhez kapaszkodni, hogy aztán nevetségessé válnak, és nagyon rossz ez az egész. Én nem megvetéssel vagyok irányukba, hanem nagyon féltem őket” – mondta el dr. Almási Kitti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top