nlc.hu
Életmód
Nőgyülőlő román tévés

Nőgyülölő szövegei miatt pénzbüntetést kapott a magyarellenes román tévés

A férfi korábban a magyarellenes kijelentései miatt is kapott már bírságot.

Tízezer lejes pénzbüntetéssel kapott a román médiatanácstól Radu Banciu tévés műsorvezető, miután arról magyarázott az egyik sportműsorban, hogy a nők nem a gyöngéd, nosztalgikus férfiakat kedvelik, hanem az erőszakosakat – írja a 444.hu.

 

Az általam ismert nők 99 százaléka arra vágyott, hogy időnként odacsapj neki, hogy érezze az autoritást

 

– mondta Radu Banciu. A meghallgatáson a műsorvezető azzal mentegetőzött, hogy csak metaforikusan beszélt, majd azt kezdte fejtegetni, hogy a párkapcsolati erőszak áldozatául esett nők is felelősek azért, hogy ilyen férfit választottak.

Banciu végül bírságot kapott, mert a román médiatörvény szerint tilosak a nem, életkor, faj, nemzetiség, állampolgárság, vallási hovatartozás, szexuális irányultság, társadalmi kategória, egészségi állapot vagy fizikai tulajdonság meghatározta csoportokkal, közösségekkel szemben használt sértő, általánosító kijelentések.

A férfi korábban a magyarellenes kijelentései miatt is kapott már bírságot. Korábban azért büntették 10 ezer lejre, mert azt mondta, hogy a magyar „nem is létező nyelv”, és hogy a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, „mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul”. Máskor veszélyforrásként említette a magyar kisebbséget, akiket többször is „hazaküldött” Magyarországra.

Ezzel sikerült elérnie, hogy az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának (ECRI) 2019-ben kibocsátott jelentése a romániai magyar közösség elleni gyűlöletbeszéd kapcsán a B1 Tv Banciu világa című műsorát említi példaként. 

 Radu Banciu

Fotó: Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top