nlc.hu
Életmód

Milliárdokat keresnek a magyarok vérplazmáján

Milliárdokat keresnek a magyarok vérplazmáján, a profit adózatlanul az Egyesült Arab Emírségekben landol

A Plasma Expert Zrt. a tavalyi eredménye után 1,8 milliárd forintos osztalékot fizetett ki a tulajdonosának. Öt év alatt 3,6 milliárd forintot szedtek ki a cégből, aminek a nyereségére nagy hatással van, hogy a kisembereknek keveset kell fizetnie.

Pár éve Hadházy Ákos országgyűlési képviselő vezette le azt a plazmabizniszt, amit egy kormányzati intézkedés hozott, és aminek eredményei idén a Plasma Expert Zrt. osztalékain jól láthatók. A kormányzati intézkedéssel korlátozták a plazmadonoroknak kifizethető pénzt, így olcsón lehetett hozzájutni a keresett alapanyaghoz, amit később jó áron, magas nyereséggel értékesítették a piacon. A rendelet tehát a versenyt korlátozza, és Hadházy szerint a miniszterelnök veje, Tiborcz István köreihez vándorolnak a bevételek, miközben a cég papírjai szerint, hogy a tulajdonosok külföldi illetőségű személyek – írja a 24.hu.

Vérvétel

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ráadásul most az is kiderült, hogy a Plasma Expert Zrt. nemcsak jól keres a magyarok vérplazmáján, hanem a profitot euróban ki is viszi az országból, és a pénz az Egyesült Arab Emírségek offshore számláin landol.

A Plasma Expert egy ideje már vagyonkezelőként működik, négy leánya az ország különböző pontjain működő centrumokban (Ajkán, Békéscsabán, Kecskeméten, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben) gyűjti a vérplazmát, tőlük folynak be a százmilliók. A legjobban a tatabányai Vértes Plazma Kft. muzsikált tavaly, összesen több mint 628 millió forint osztalékkal gazdagította az anyavállalatot

– írják a cikkben.

A cégpapírokból a 24.hu annyit derített ki, hogy a 100 százalékos tulajdonos változatlanul a Golden Bay Trading FZE. A cég az Egyesült Arab Emírségekben, a dubaji repülőtér közelében van bejegyezve, ahol igen kedvezők a cégműködtetés feltételei. Például nem kell adót fizetni a nyereség után és a tulajdonosi összetétel is homályban marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top