Életmód

Az embereknek csupán 1 százaléka találja meg a második állatot ezen a képen. Köztük vagy?

Vigyázz, mert mindössze 11 másodperced van a feladatra!

Ha te is nagy rajongója vagy a különféle optikai illúzióknak és az okosan szerkesztett képeknek, amikkel az intelligenciát lehet mérni, akkor jó helyen jársz. A Brightside jóvoltából most egy olyan fejtörőt hoztunk, amit az embereknek csupán töredéke képes megoldani adott időn belül.

Hogy a feladat ne legyen nagyon egyszerű, az adott idő ebben az esetben alig 11 másodperc. Ennyi idő alatt kellene megtalálnod az elefánt mellett egy második állatot a képen. Vajon te is abban a különleges 1%-ban vagy, akik játszva megoldják a feladatot? Derítsük ki! Induljon a játék!

Az embereknek csupán 1%-a találja meg a második állatot ezen a képen. Köztük vagy?

Te látod a képen a második állatot? (Kép forrása: Brightside)

Nem találod a második állatot? Ne keseredj el, a többség így van ezzel. Épp ezért, mielőtt megmutatnánk, hol is rejtőzik a titokzatos második szereplő, adunk egy kis segítséget: keresd a kép jobb oldalán, az elefánt farka közelében. Elismerjük, ebben az esetben nincs könnyű dolgod, már csak azért sem, mert még azok sincsenek egy véleménnyel az állatról, akik megtalálták: van, aki lónak, más zsiráfnak, megint más dinoszaurusznak látja.

Szerinted milyen állat?

Az embereknek csupán 1%-a találja meg a második állatot ezen a képen. Köztük vagy?

Te látod a képen a második állatot? (Kép forrása: Brightside)

A kutatások egyébként azt mutatják, az ilyen és ehhez hasonló feladványok rövid időre bepillantást engednek az agyunk működésébe. Az erre vonatkozó vizsgálatokból derült ki az is, hogy a színek, fények és minták különféle kombinációi képesek megtréfálni az agyunkat olyannyira, hogy olyasmit lásson, ami egyébként nincs is a képen. A jó hír az, hogy minél többször tornáztatjuk az agyunkat ilyen és ehhez hasonló fejtörőkkel, annál frissebb és okosabb lesz.

via Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top