nlc.hu
Életmód

Ez a tabletta kiválthatja a testedzést

Egy lépésre van a tudomány egy olyan tablettától, amivel simán lefogyhatunk

Minek edzenél, ha ugyanazt a hatást érheted el egyetlen tabletta bevételével?

Zsírolvasztó tablettán dolgoznak a tudósok, ami a leírása alapján le tudná másolni a testedzések szervezetünkre gyakorolt hatásait. Azért egyelőre ne tépd szét a kondibérletedet és ne dobd a kukába a futócipődet, ugyanis egyelőre még nem tartunk ott, hogy csak ülünk a kanapén, Netflixezünk és közben szaladnak le rólunk a kilók – írja a ladbible.

Edzés

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Viszont már érdemes reménykedni: a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tudósai azt állítják, rendelkeznek azzal a genetikai kóddal, amivel a sejtjeinkben zajló folyamatokat meg lehet fordítani, például el lehet érni, hogy ne raktározzuk nagyban a zsírsejteket. Ezzel egyenes út vezethet a lefogyáshoz még úgy is, ha semmiféle testedzésben nem leszünk hajlandók részt venni. A folyamat segítségével olyan tablettákat tudnak majd fejleszteni, ami a testünk különböző részeinek zsírosodását akadályozza. A született lusták azért ne kezdjenek rögtön tapsolni: optimista becslések szerint is még évekre vagyunk egy ilyen tabletta piacra dobásától. A kutatás vezetője, Manolis Kellis doktor szerint addig nem marad más nekünk, csak a diéta, az egészséges ételek és a testmozgás. A kutatásuk eredményeit a Cell Metabolism tudományos szaklap október 4.-i lapszámában hozták nyilvánosságra, további fogyást segítő termékekről pedig itt olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top