nlc.hu
Életmód

Nőgyógyászati rendelő hajléktalanoknak

Adományokból nyílt nőgyógyászati rendelő hajléktalanok számára

A Budapest Bike Maffia hiánypótló projektjének köszönhetően hajléktalan és rászoruló nők is el tudnak menni nőgyógyászhoz.
A hajléktalan nők számára kialakított nőgyógyászati rendelő belülről

A hajléktalan és rászoruló nők a lehetőség hiánya miatt, esetleg a megaláztatástól félve nem jutottak el nőgyógyászati rendelésre, ezért a Budapest Bike Maffia elhatározta, hogy a hozzájuk érkezett adományokból létrehoznak egy nőgyógyászati rendelőt, amelyet hajléktalan és rászoruló nők vehetnek igénybe.

A gyűjtés során egy hét alatt 10 millió forint gyűlt össze, és a projekt idén márciusban már eljutott odáig, hogy fizikailag elkészült a rendelő. A Telex vette észre a posztot, amely szerint mostanra a papírmunkán, engedélyeken is túl vannak, az ultrahangkészülék is megérkezett, péntek délután már betegeket is fogadott a közösségi finanszírozásból épített nőgyógyászati rendelő.

Igazi hiánypótló szolgáltatásról van szó, amelynek keretében nők százai részesülhetnek ellátásban: nőgyógyászati panaszaikat kivizsgálják, gyógyszereket kapnak a gyógyuláshoz és részt vehetnek méhnyakrákszűrésen is.

(Kiemelt kép: Facebook/Levente Bicskey)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top