nlc.hu
Életmód

Fagyokkal ér véget a vénasszonyok nyara

Eddig tartott a vénasszonyok nyara, az ország nagy részén fagyni fog

A hét második felében markán lehűlés várható, fagypont alá süllyed a hőmérséklet, de utána megint visszatér a jó idő.
Deres fűben egy őszi falevél

Kellemes és hosszú az idei vénasszonyok nyara, két hete 20 fok fölötti csúcshőmérsékleteket mérnek, szombaton pedig rákapcsolt a felmelegedés. A következő napokban azonban markáns változás jön.

„Az előttünk álló egy hétben »rángatóznak felettünk a szélsőségek«: szerdán jelentős lehűlés érkezik, bejönnek az első, országos fagyok, majd ismét már-már tavaszira enyhül az idő” – mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Kedden még az eddigiekhez hasonló, zavartalan napsütésben és enyhe időben lesz részünk, szerdán viszont északról érkezik egy hidegfront, amely 5-7 fokos lehűlést hoz.

  • Szerdán még 14-20 fokos maximum hőmérsékletek várhatók.
  • Csütörtökön már csak 9-14 fok lesz, beköszönt az ősz.
  • Péntek hajnalra pedig az ország nagy részén – 70-80 százalékán – fagypont alá süllyed a hőmérséklet, amelyből jellemzően csak a nyugati megyék és a városok belső területei maradhatnak ki.

Vasárnap aztán ismét melegedés kezdődik, visszatérnek a 20 fok körüli hőmérsékletek, de hogy meddig tart ki a jó idő, azt még nem tudni.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top