nlc.hu
Életmód
Hatalmas területen fagyott, de melegszik az idő

Hatalmas területen fagyott, de már melegszik az idő

Volt, ahol csütörtök éjszaka -5,1  fokig hűlt a levegő.

Csütörtökön este jól tette, aki melegebben öltözött fel, vagy adott esetben ki sem mozdult sötétedés után otthon, megérkeztek ugyanis a mínuszok. Az Időkép arról számolt be, hogy Duna vonalában és attól keletre sok helyen fagyott, északkeleten volt a leghidegebb. Péntekre virradóra az északkeleti megyékben, a Nyírségben volt a leghidegebb, Nyírábrányban egészen -5,1  fokig hűlt a levegő.

Zúzmarás aljnövényzet.

Fotó: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte azt is, hogy új szezonrekord is született, Nyírlugoson ugyanis 2 fokkal volt hidegebb. mint tegnap Zabaron, de, mint írták, a TOP10-be sem lehetett bekerülni -3.5 fok feletti értékekkel.

Ma napközben nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, szűrt napsütésre, 13-20 fokra készülhetünk, de egy jó hír azoknak, akik kirándulást terveznek, folytatódik a vénasszonyok nyara: a következő két napban az átlaghőmérséklet jóval kellemesebb lesz. A csúcshőmérséklet mindkét nap 20 fok körül alakul.

Nehéz ugyanakkor előre megsaccolni, melyik nap érdemesebb kilátogatni a természetbe, mert, bár országos átlagban a szombat ígérkezik melegebbnek, felhős lesz az idő és a déli óráktól északnyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső. Vasárnapra ezzel szemben a csapadékos idő elvonul és már csak hajnalban a keleti határszélen kell számolni némi esővel, de picit hűvösebb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top