nlc.hu
Életmód

Megbüntetik Vadon Jánost amiért megalázott egy kolumbiai kisfiút

Megbüntetik Vadon Janit a kolumbiai kisfiú megalázásáért

A műsorvezetőnek a poénjához hasonlóan színvonalas büntetést találtak ki a műsor készítői.

A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor csütörtöki részéből kiderült, milyen büntetést kap Vadon János azért, ahogy a kalandreality keddi adásában szerepeltetett kolumbiai kisfiúval viselkedett – számolt be az Index. Mint ismert, Vadon János és műsorvezető-társa, Sebestyén Balázs, élő adásban alázta az általuk csak Pedrónak nevezett kolumbiai srácot. A magyarul feltehetően nem beszélő kisfiút magyarul kérdezgették és az volt a feladata, hogy mindenre azt válaszolja,  hogy Si, Senor!, azaz „Igen, uram”. A kérdések a kisfiú emberi méltóságába gázoltak és jelentős felháborodást keltettek a nézők körében, sőt, több celeb is nyíltan bírálta a műsorvezetők „humorát”.

WC csésze WC kefével.

Fotó: Pixabay

Noha Vadon János szerda este élő adásban kért bocsánatot, Sebestyén Balázs már akkor megjegyezte, hogy ennyivel nem ússza meg a dolgot, meg lesz büntetve.

Azóta kiderült, ez pontosan mit jelent. A műsor színvonalához igazán jól illeszkedő stílusba a műsor készítői úgy döntöttek, Vadon Jánost beküldik a celebek táborhelyére, hogy szolgálja őket egy ideig és kitakarítsa a mellékhelyiséget utánuk.

A feladatot Sebestyén egészen pontosan így vezette fel:

Bemész a táborba, és te leszel az, aki ma kitakarítod a budijukat. Kiviszed a kakit, eltemeted, felmosod a latrinát, rendet raksz, beágyazol nekik és szolgálod őket egy ideig. Ez a büntetésed. (…) Be kell menned a táborba és szólnod kell, hogy te most elkövettél egy bűnt és jöttél takarítani. Úgyhogy ez a büntetés.

A Blikk információi szerint állampolgári bejelentés alapján már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálja ellenőrzés keretében a műsorszámot, melyben megalázták a kolumbiai kisfiút.

Amennyiben ennek eredményeként jogsértés merül fel, a Médiatanács eljárást indít és dönt az alkalmazandó jogkövetkezményről.

Sebestyén Balázsékra eddig összesen 12,5 millió forint büntetést rótt ki az NMHH a rádióműsorukban és a televíziós szerepléseik közben elhangzott megjegyzésekért, és az elmúlt tizenhárom évben több mint hatvan alkalommal indult miattuk eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top