nlc.hu
Életmód

Meghalt „a világ legkoszosabb embere”

Elhunyt az iráni férfi, aki több mint 50 évig nem mosakodott

Amu Hadzsi azt vallotta, hogy a kosz megőrzi az egészségét.

Kilencvennégy évesen elhunyt a világ legkoszosabb embereként is emlegetett iráni Amu Hadzsi, aki majdnem ötven éven át nem volt hajlandó letusolni – jelentette kedden az IRNA iráni állami hírügynökség.

Amou Haji

(Fotó: AFP)

Az egyedül élő Hadzsi – aki a hét végén, a dél-iráni Fársz tartomány egyik falujában halt meg – a helyiek szerint azért nem volt hajlandó megmosakodni, mert félt, hogy megbetegszik. Néhány hónapja a helybeliek végül elvitték őt megmosdani – tette hozzá az IRNA.

A férfi életéről Amu Hadzsi különös élete címen rövid dokumentumfilm is készült 2013-ban.

Nem lehet tudni pontosan, mi volt az a pont, amikortól a férfi elutasította a fürdést és szinte teljesen visszavonult a társadalomtól, abban azonban a legtöbb hírforrás egyetért, hogy a háttérben egy kamaszkori trauma állhatott.

Amu Hadzsinak az életstílusa egyébként több, igen szokatlan elemet is tartalmazott. Étkezései például kizárólag olyan állatokból álltak,  amiket az autók gázoltak el és a kedvenc csemegéje a romlott sünhús volt. Szeretett dohányozni és, ha volt rá lehetősége, 4-5 cigit szívott egyszerre. A helyiek rendszerint felkeresték, hogy ételt adjanak neki, de igazán annak örült, ha békén hagyják.

Amu Hadzsi életéről korábban fotósorozat készült, melyet itt lehet megnézni. 

(Forrás: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top