nlc.hu
Életmód

Ördög Nóra 9 éves kislánya, Mici vegetáriánus

Vega lett Ördög Nóra 9 éves kislánya, Mici

Micinek régebben sem tetszett, hogy az emberek állatokat esznek.

Ördög Nóra és Nánási Pál kilencéves kislánya, Mici vegetáriánus lett – erről beszélnek a sztárszülők a Nánázsia újabb epizódjában.

A videóban arról beszélnek, hogy egy netflixes természetfilm a szemünk előtt felnővő kislányban elindított egy gondolatmenetet, a beszélgetés végére pedig úgy döntött, hogy vegetáriánus lesz. Ördög Nóra szerint a döntésnek már voltak előzményei, Srí Lankán egy rákvacsoránál Mici sírva fakadt, hogy miért esznek az emberek állatokat, miért nem hagyják élni. Később egy pisztrángtelepen is kiakadt annak gondolatán, hogy a halat otthon megeszik.

Mi hagyjuk ebben őt kibontakozni, és támogatjuk, bárhogyan is érez, mert azt gondolom, ez az ő személyes döntése” – mondta Nóra.

Az nlc-n már többször foglalkoztunk azzal, hogy vajon egészséges a vegetáriánus, illetve a vegán étrend gyerekeknek. Szakértők szerint a gyerekekre ugyanaz vonatkozik, mint bármely életkorban elkezdett vegán étrendre. Ne ad hoc jelleggel próbáljuk meg csinálni, hanem olvassunk utána, tájékozódjunk, és tervezzük meg étkezéseinket, hogy ne lépjenek fel hiánybetegségek.

Mindazonáltal a gyerekek számára sokkal inkább a vegetáriánus étrend javasolt, amelyben megengedett a tej, a tojás és esetleg a hal fogyasztása, hiszen ezekből sokkal nagyobb koncentrációban jutnak az egészséges fejlődésükhöz szükséges B12-vitaminhoz, vashoz és fehérjéhez.

Ördög Nóra, Nánási Pál

Vega lett Mici (Fotó: Youtube)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top