nlc.hu
Életmód

Fóbiája van egy brit nőnek a skót akcentustól

Egy brit nőnek pánikrohama lesz a skót akcentustól

Kirsty Baker úgy sejti, különös fóbiája egy gyerekkori traumával függ össze.

Kirsty Baker retteg a skót akcentustól. A 32 éves nő egy gyerekkori trauma miatt a mai napig, ha meghallja, hogy ezzel a minden r hangot kiejtő akcentussal beszél valaki pánik rohamot kap és konkrétan hányingere lesz. Az angliai Hampshire-ben élő nő esküszik, hogy nincsen semmi baja a skót emberekkel, csak a kiejtésükkel kapcsolatban van fóbiája, de a kettőt nehezen lehet különválasztani. A minap például egy skót asszony kért tőle segítséget a boltban, mire Kristy lehajította saját kosarát és egyszerűen elszaladt – írta a különös esetről a Daily Mail.

Skót népviseletet hordó férfi vádlija és lábfeje.

(Fotó: Pixabay)

A fiatal nő ellenérzései nem újkeletűek. Már nagyon fiatalon is elkapcsolta a TV csatornát akár hányszor valaki skót akcentusban szólalt meg a képernyőn. A fóbiája szerinte akkor alakult ki, amikor gyerekként a szülei elvitték egy hajó fedélzetére egy zenés műsorra és odajött hozzájuk gólyalábakon egy kifejezetten erős skót akcentust beszélő férfi. A kis Kristy-t annyire megijesztett az magas idegen, hogy a szülei háta mögé bújt, mag el nem ment.

A nő együtt tud élni a fóbiájával, de könnyíti meg az életét. Állítása szerint több skót férfi közeledést is el kellett már hárítani, akik egyébként szimpatikusak voltak, sőt, új kedvenc színészt kellett találnia magába, miután megtudta, hogy a Dokctor Who-ból is ismert David Tennant skót. A fiatal nő azt állítja, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket, valahányszor beül egy filmre a moziba, mindig megnézi előtt, játszik-e benne skót színész. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top