nlc.hu
Életmód

Menüárak a Michelin-csillagos magyar éttermekben

Ennyiért menüzhetünk a Michelin-csillagos éttermekben Magyarországon

Drága mulatság lehet, ha megkóstolnánk, mit kínálnak a csillagokkal díjazott éttermek.

Nemrég megjelent az első magyar Michelin Guide, ami alapján Magyarországon most két kétcsillagos és hét egycsillagos étterem található.  A Pénzcentrum utána is járt, hogyha valaki szeretne ellátogatni a csillagokkal díjazott éttermekbe, mennyiért menüzhet náluk. 

Rácz Jenő éttermében, a Rumourban a 11 fogásos kóstoló menü ajándékutalvány 63 135 forint/fő-be kerül. A Saltban a 15 fogásos kóstolómenü a tavalyi 29 000 forint helyett idén 44 500 forintba kerül, vegetáriánus és vegán verzióban is kérhető. Az Essência is kínál degusztációs menüt, náluk az 5 fogásos menü 34 900 forintba kerül, alkoholmentes párosítással 44 900, borpárosítással 52 900, míg nemzetközi borpárosítással 58 900 forintért ehetünk a Michelin-csillagos étteremben.

Babelben, ahol nemrég Katy Perry és Orlando Bloom is megfordult, a 13 fogásos menü 69 000 forintba kerül, a bor párosítás 29 500 forint, de ha alkohol nélkül élveznénk a vacsorát, akkor a juice párosítás 19 500 forint felárért kérhető. A Costes degusztációs menüje ebédidőben ötfogásos, és 43 000 forintba kerül, míg az esti, kilencfogásos változat 59 000 forintba. A budapesti Borkonyha Winekitchen 6 fogásos degusztációs menüje 39 000 forint, amelyhez bor- és juice párosítás is kérhető.

A magyarországi Michelin-csillagos éttermek séfjei 2022-ben

Az egy Michelin-csillagot kapott Tóth Szilárd, a Salt, Tiago Sabarigo, az Essencia, Koppány Levente, a Costes, Kaszás Kornél, a Babel, Rácz Jenő, a Rumour, Sárközi Ákos, a Borkonyha és Barna Ádám, a 42 étterem séfje a Magyar Turisztikai Ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján Budapesten, a Millenárison 2022. október 3-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

És mi a helyzet a kettő Michelin-csillaggal díjazott éttermekkel? A tatai Platán Gourmet étteremben a 12 fogásos menüsor 66 000 forintba kerül, a nemzetközi borpárosítás pedig további 36 000 forint, míg a juice párosítás 17 000 forintba kerül. 10 fogásos menüsor is elérhető az étteremben, ennek ára 59 000 forint, a borpárosítás 29 000, míg az alkoholmentes ital párosítás további 14 000 forintba kerül. A budapesti Stand 6 fogásos kóstoló menüje 54 900 forint, a hozzá tartozó borpárosítás további 28 000 forint. A Chef kóstoló menü, amely 8 fogásos, 59 900 forint, a borpárosítás 39 900 forint, míg a Vegetáriánus kóstoló menü 8 fogásos kivitelezésben  59 900, 6 fogásos kivitelezésben pedig 54 900 forintba kerül.

A Pénzcentrum cikke szerint azzal is érdemes számolni, hogy több helyen kérnek letétet, amennyiben nem jelenünk meg a lefoglalt vacsorán, az összeg egy részét nem adják vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top