nlc.hu
Életmód

Életfogytiglan a sunyigumisoknak Ausztráliában

Ausztráliában életfogytiglannal büntetik majd, ha valaki titokban leveszi az óvszert

Durva büntetésre számíthatnak a sunyigumisok.

Sok helyen eddig is szigorúan felléptek azok ellen, akik szex közben levették az óvszert beleegyezés nélkül. Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban egy férfinak azért kell bíróság elé állnia, mert szex közben sunyiban húzta le az óvszerét. Ennek oka, hogy amennyiben az óvszer eltávolítása aktus közben titokban történik, ahhoz nem adta beleegyezését mindkét fél, és ezt egyre több helyen nemi erőszakként tartják számon. A 24.hu most arról ír, hogy egy új törvényjavaslat értelmében Ausztráliában életfogytiglant kaphat, aki szex közben titokban leveszi az óvszert.

Dél-Ausztráliában mostantól életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat az, aki szeretkezés közben a párja beleegyezése nélkül eltávolítja az óvszert.

A javaslatot a felsőház már elfogadta, csak az alsóház megerősítésére vár. A javaslatot benyújtó Connie Bonaros, az SA Best párt politikusa szerint ez egy „visszataszító és undorító cselekedet”, amely igen gyakori, és amit már évekkel ezelőtt büntethetővé kellett volna tenni.

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy egyes férfiak titokban, az aktus közben veszik le az óvszert. Egy ausztrál felmérés szerint 3-ból 1 nő átélte már, hogy a párja úgy vette le, hogy nem is szólt előtte.

Kaliforniában is büntetni készülnek a sunyigumisokat.

óvszer

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top