nlc.hu
Életmód

Instant kávén éltek a föld alatt rekedt bányászok

Kilenc napig instant kávén éltek a föld alatt rekedt bányászok

A dél-koreai bányászok úgy maradtak életben, hogy a mennyezetről lecsöpögő vizet összegyűjtötték, és instant kávéporral keverték össze.

Kilenc napra egy beomlott dél-koreai bányában rekedt két bányász, akik megmentésükig instant kávén éltek.

A 62 és 56 éves férfiak közel 200 méter mélyen rekedtek a föld alatt, miután október 26-án az ország keleti részén fekvő Bonghwában a cinkbánya egy része beomlott.

Egy bányászt visznek kórházba Andongban 2022. november 5-én, miután kimentették egy beomlott cinkbányából a dél-koreai Bonghwa-ban

Egy bányászt visznek kórházba Andongban 2022. november 5-én, miután kimentették egy beomlott cinkbányából a dél-koreai Bonghwa-ban (Fotó: YONHAP / AFP)

November 4-én mentették ki őket, mindketten saját lábukon hagyták el a beomlott bányát. Kórházba szállították őket, az orvosok szerint teljesen fel fognak épülni. Szemtakarót adtak rájuk, mert több mint egy hétig sötétben éltek.

A hatóságok szerint a bányászok úgy maradtak életben, hogy a mennyezetről lecsöpögő vizet összegyűjtötték, és instant kávéporral keverték össze. Állítólag úgy tartották magukat melegen, hogy tüzet gyújtottak és műanyagból sátrat építettek, valamint végig szorosan egymás mellett voltak. 

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top