nlc.hu
Életmód

Balatonfüred gimnázium öngyilkossági kísérlet

Emeleti ablakból ugrott ki egy balatonfüredi diák

A 17 éves diák a gimnázium második emeleti ablakából ugrott hétfőn.

A rendőrségi szóvivő megerősítette az információt. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel – írja a Magyar Hang. Az öngyilkosság kísérlete miatt nem indult rendőrségi eljárás.

A fiú megsérült, kórházba szállították.

„Megrendülten értesültem, hogy ma délelőtt a Lóczy-gimnáziumban baleset történt. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!” – írta Bóka István, a város polgármestere a Facebook-oldalán.

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a Veolnak azt mondta, matematikaórán történt az eset. A pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor a tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit.

Az udvaron testnevelésóra folyt,

és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták és a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedő diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül – mondta a tankerületi igazgató.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top