nlc.hu
Életmód

Letartoztattak egy vak férfit Floridában, mert azt hitték, hogy a botja fegyver

Pisztolynak nézték a fehér botját, letartóztattak egy vak férfit Floridában

A férfi tényleges bűne annyi volt, hogy átment a zebrán akkor, amikor piros volt a lámpa.

Floridában felfüggesztették azt a két rendőrt, akik letartóztattak és előállítottak egy hatvanegy éves vak férfit, mert azt hitték, hogy a fehér botja egy lőfegyver – számolt be a Guardian. A lap szerint az intézkedő járőr és a felettese a következő két évben nem kaphat előléptetést és részt kell venniük egy érzékenyítő tréningen is.

A jegyzőkönyv és a rendőr testkamera felvétele szerint James Hodge-t a kora reggeli órákban állították meg, mert áthaladt egy piros lámpán. A rossz látási viszonyok miatt a járőr nem tudta kivenni, hogy milyen tárgy van a farzsebében, azt hitte, hogy egy kis méretű, ezüstszínű pisztoly. A vak férfi ugyan elmondta, hogy az a fehér botja, de szóváltásba keveredett az intézkedő rendőrrel, aki végül megbilincselte és a rendőrőrsre szállította.

Később természetesen tisztázódott, hogy jogellenes letartóztatás történt és az illetékes sheriff nyilvánosan bocsánatot kért. A sértett, James Hodge kiemelte: nagyon megérintette a támogatás, amit a helyi közösségtől kapott az incidens után.

NYITÓKÉP: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top